De 3 saptamani, scumpul nostru ne-a acaparat complet zilele si noptile.

Au fost zile grele, dar frumoase, in care acomodarea cu brio la noua lui viata a fost principala noastra grija. Un rol important in acest proces il constituie alaptarea si despre aceasta etapa o sa va povestesc mai pe larg din experienta mea.

Desi stabilisem data nasterii pe 22 decembrie, operatia planificata s-a transformat intr-o cezariana la cald, pentru ca micutul a dat semne ca vrea sa vina chiar de la miezul noptii. Dupa o noapte petrecuta la reanimare, a doua zi am ajuns in salon si in sfarsit mi-a fost adus bebelusul.  Spre surprinderea mea, mi se instalase lactatia, dar era inca insuficienta pentru a-l satura pe bebe. Am alaptat totusi cum am putut in maternitate, am continuat la fel si acasa, insa temerea din spital mi-a fost confirmata de medicul pediatru: bebele scazuse prea mult in greutate pentru ca nu se alimenta suficient.

Am incercat alaptarea la cerere, dar micutul meu nu rezista la san mai mult de 10 minute pentru ca adormea. Il alaptam din doua in doua ore si tot nu intelegeam de ce se trezea deja plangand, de-a dreptul infometat. M-a cuprins ingrijorarea si un stres maxim gandindu-ma ca desi imi doresc sa-l alaptez, ii fac mai mult rau decat bine. Aici mi-a fost de mare ajutor utilizarea pompei electrice de san Spectra 9+. Este un gadget extraordinar de util si usor de folosit.

Pompa de san electrica dubla 9+ de la SPECTRA

Pompa de san electrica dubla 9+ de la SPECTRA

Pompa este delicata, foarte rapida si nedureroasa. Puterea de vacuum are 10 nivele si se regleaza usor, fara sa creeze vreun disconfort. Eu am folosit-o alternand nivelele 6, 7 si 8, cu rezultate excelente, fara sa am nici o rana. Un mare plus il are si functia de masaj care stimuleaza lactatia, usurand procesul de extractie al laptelui. Dupa trei saptamani de utilizare, timp in care am alaptat copilul, dar am folosit si pompa la nevoie, cel mic a luat in greutate pentru ca a inceput sa primeasca exact cantitatea de lapte necesara. Il alaptez la cerere dar tot mai adoarme fara sa manance suficient si cand se intampla asta ii pregatesc rapid o masa in completare cu ajutorul pompei.

2 moduri de functionare: stimulare a lactatiei (masaj) si extragere

2 moduri de functionare: stimulare a lactatiei (masaj) si extragere

Recipientele de colectare a laptelui pot fi folosite pentru hranirea bebelusului, prin atasarea biberoanelor incluse in set

Recipientele de colectare a laptelui pot fi folosite pentru hranirea bebelusului, prin atasarea biberoanelor incluse in set

Bateria se incarca foarte repede cu acumulatorul inclus si pompa poate fi utilizata fara sa depinda de priza. Inca un lucru care imi place este ca-i destul de silentioasa. Niciodata nu l-am trezit pe bebe cand am folosit-o si deseori am utilizat-o cand dormea. Desigur, m-a ajutat sa pastrez si o rezerva de lapte pentru putinele momente cand am plecat de acasa si el s-a trezit in lipsa mea.

Dupa o perioada plina de stres, pot sa spun ca aceasta pompa electrica mi-a fost de un real ajutor in alaptare. Este un produs simplu de utilizat pe care il recomand cu incredere.  Fara ea, cu bebele permanent flamand, desi as fi avut lapte sa-l sature, cred ca as fi pierdut pana acum lactatia din cauza stresului. Un alt avantaj esential este ca-i un model de pompa electrica dubla, care poate fi folosita fie pentru pompare simultana, fie doar la unul din sani. Asadar mai mult lapte, plus timp economisit cand fiecare minut conteaza!

Alaptarea la san este esentiala pentru un bebelus, dar nu-i lipsita de dificultati, asadar sper sa va fie de folos experienta mea. Gasiti aici toate detaliile tehnice despre pompa de san electrica dubla Spectra 9+ . Mie imi este extraordinar de utila, o folosesc aproape in fiecare zi si de aceea o recomand cu mare drag.