Exista multe momente frumoase in viata unei femei, dar nici unul nu se compara cu momentul in care devii mama. Nasterea este o bucurie coplesitoare , un sentiment unic pe care l-am experimentat si eu.

Ieri bebelusul nostru a implinit o luna de viata. Vlad s-a nascut pe 22 decembrie la ora 08:15. Teoretic am planificat nasterea lui, dar practic momentul nu a fost lipsit de surprize. La analizele de la inceputul sarcinii am descoperit o problema de sanatate care m-a determinat sa optez pentru cezariana. Exceptand aceasta neplacere, nu prea ma pot plange. Am avut o sarcina usoara, care mi-a permis sa fiu destul de activa. A fost minunat sa experimentez cele 9 luni de magie, primele miscari ale lui bebe, la inceput delicate, apoi tot mai puternice.

Sarcina, o bucurie cu multe intrebari. Spital privat sau spital de stat?

Sarcina mi-a adus la pachet multa bucurie dar si o mie de intrebari. Prima si cea mai importanta intrebare a fost unde o sa nasc? Initial mi-am dorit sa merg la un spital privat. Cumva ideea de privat imi oferea un plus de siguranta, asta pana cand mai multe cunostinte mi-au spus ca majoritatea urgentelor din spitalele private ajung tot la stat. Dintre spitalele de stat singurul care mi-a oferit  incredere maxima a fost Filantropia, datorita serviciilor medicale specializate in obstetrica-ginecologie si neonatologie. Am mai stat de vorba si cu alte mamici care au nascut aici, asa ca am ales si eu maternitatea Filantropia.

Bun, am gasit spitalul dar nu si medicul. Urmatoarea intrebare, cu cine o sa nasc? O alta grija care m-a framantat muuulta vreme. Categoric, cel care imi supraveghea sarcina trebuia sa fie o persoana de incredere, pe care sa ma pot baza oricand. La inceput mi-a fost recomandat un medic pe care ulterior l-am schimbat. Pur si simplu nu am rezonat si am decis sa imi caut singura medicul. Grea misiune as putea spune. Am cutreieret zeci de forumuri si am chestionat zeci de mamici in cautare de recomandari. Eram deja in luna a 5-a, cand, intr-un final, in urma unui control de rutina am gasit persoana potrivita.

Toate investigatiile le-am facut la Regina Maria si pentru ca nu mai stiam nimic de bebe, am facut o programare pentru o ecografie de rutina la clinica, fara sa cunosc medicul. Norocul a facut sa-l intalnesc astfel pe Andrei Tiron, un medic excelent, profesionist si amabil, care mi-a raspuns la toate intrebarile si mi-a oferit o multime de explicatii referitoare la dezvoltarea bebelusului. Mi-a lasat o impresie foarte buna si spre marea mea bucurie, am aflat ca lucreaza si in cadrul spitalului Filantropia, asadar a ramas medicul meu. Sarcina a decurs normal, am mai avut intrebari la care am primit mereu raspuns, indiferent de ora.

Nasterea la spitalul Filantropia

N-am experimentat dureri sau contractii pe tot parcursul sarcinii. Pe 21 decembrie am ajuns la spital pentru internare si a doua zi aveam planificata operatia. La control au aparut primele contractii care au revenit abia dupa miezul noptii. Pe scurt, mi s-a rupt apa, au inceput durerile, asa ca am intrat in operatie dis de dimineata. Am fost constienta pe tot parcursul interventiei, n-am simtit nici un disconfort si cel mai frumos moment a fost cand l-am auzit pe cel mic plangand.  De cand asteptam acea clipa, a fost o emotie de nedescris. Parca atunci am simtit in sfarsit ca totul e real.

Asa cum mi-am dorit, datorita medicului meu si intregii echipe, nasterea lui Vlad va ramane o amintire minunata, nicidecum traumatica. Totul a decurs perfect iar eu m-am refacut in timp record.

Nu stiam la ce sa ma astept din partea spitalului, citisem pareri pro si contra, insa am fost uimita in mod placut de conditiile oferite. Filantropia este un spital foarte curat, cu personal bine pregatit si amabil. Nu regret nici o clipa alegerea facuta. Experienta mea a fost una pozitiva si sper sa fie de folos viitoarelor mamici aflate ca si mine la inceput de drum.