Sunt iremediabil indragostita de apa marii si de ceva vreme visez cu ochii deschisi la o escapada de cateva zile pe o plaja de pe coasta Italiei. Italia este o destinatie ideala pentru iubitorii de peisaje cu ape cristaline asa ca mine, motiv pentru care m-am documentat serios si am facut deja o lista scurta cu 5 orase italiene de la malul marii pe care imi doresc sa le vizitez cat mai curand.

1.Positano

Am vazut nenumarate fotografii de pe Coasta Amalfi cu peisajele superbe din Positano si am zis ca trebuie sa ajung aici. Acest oras este asadar primul din topul listei mele de must-see. Cred ca este de ajuns sa privim doar o data imaginea de mai jos care este mai graitoare decat o mie de cuvinte.

foto @villatreville

2. Napoli

Am auzit ca in Napoli poti sa mananci cea mai adevarata pizza italiana. Eu si pizza avem o relatie speciala, asa ca ar trebui sa stabilim o intalnire (si) aici. Din Napoli se poate vizita insula Capri, recunoscuta pentru peisajele fermecatoare, asadar trebuie vazuta pentru a descoperi la dolce vita din Italia.

foto @stefanogei

3. Manarola

Este unul dintre cele mai vechi orase din Cinque Terre, considerat si cel mai deosebit dintre cele 5 orasele emblematice. Se remarca printr-un peisaj unic: stanci scaldate in apa marii si casute multicolore care il decoreaza intr-un mod fabulos.

foto @jeffandbellesjourney

4. Tropea

A fost de ajuns sa vad doar doua, trei poze cu apele cristaline din Tropea pentru a-mi dori sa ajung acolo. Cu o istorie uimitoare si o arhitectura pe masura, acest oras medieval este recunoscut pentru plajele frumoase si nisipul fin, alb. Ofera peisaje superbe deasupra marii, plus apusuri de neuitat, asadar este musai de vizitat.

foto @therealelogram

5. Polignano a Mare

Este orasul de referinta din regiunea Puglia, inconjurat de stanci si de multe alte peisaje fascinante care-i contureaza aspectul unic.

foto @polignanoamare

Acestea ar fi deocamdata preferintele mele, dar sunt deschisa la sugestii sau recomandari pentru alte destinatii de pe plajele italiene, pe care as putea sa le descopar in aceasta vara sau, de ce nu, in toamna.