vacanță Bulgaria fructe de mare

Am revenit pe blog după o pauză mai mare, care s-a simțit ca o binemeritată vacanță. De această dată pot spune că poate chiar aveam nevoie de această pauză care într-un final a culminat cu o escapadă mult visată.

Ultimul an jumate aproximativ a fost un adevărat roller coaster din care am învățat multe. Important este că, în sfârșit am reușit să regăsesc un echilibru și acum mă mențin pe linia de plutire. Așadar, după o perioadă destul de zbuciumată am fost recompensată și cu o vacanță mult așteptată. Da, în această postare vă voi povesti despre lucruri frumoase: vacanța din Bulgaria.

E drept, am fost plecată acum două luni, așa că nu mă invidiați, nu vă scriu de pe malul mării, dar am avut parte de o experiență atât de frumoasă încât trebuie să aștern câteva gânduri aici. După mai bine de 7 ore de mers cu mașina, destinația finală, Primorsko ne-a răsplătitcu un farmec spectaculos. Față de alte stațiuni ale litoralului bulgăresc, acest oraș are o combinație aparte de păduri bogate, vegetație exotică și kilometri de plaje deosebite.

Jurnal de vacanță în Bulgaria, Primorsko

vacanță Bulgaria fructe de mare

Cu ce să încep? Ei, bine liniștea, nisipul fin și plăcerea de a te plimba pe malul mării auzind doar valurile au fost absolut apreciate de când am pășit pe plajă și până am plecat. Da, există și viață de noapte cu muzică și mâncare bună, alte plăceri pe care le-am descoperit din prima seară la o plimbare pe străzile stațiunii.

Primorsko este un oraș de vacanță care are foarte multe de oferit. Pe lângă plajele superbe, este așezat și în apropierea unor atracții turistice deosebite precum sanctuarul Beglik Tash. Drumul până acolo se parcurge cu mașina, apoi pe jos, prin pădure iar la intrare te întâmpină un peisaj fascinant. Beglik Tash este un sanctuar tracic vechi, format din blocuri monolitice de origine vulcanică.

sanctuarul Beglik Tash

Întreg sanctuarul este încojurat de formaţiuni stâncoase care au fost transformate într-un muzeu în aer liber, fiecare cu denumiri și scopuri simbolice în ritualurile păgâne. Ne-am continuat plimbarea dincolo de sanctuarul religios pentru a descoperi o priveliște și mai spectaculoasă. Drumul de aproximativ 40 de minute, pe jos, prin pădure nu a fost dificil. Doar avertismentul de la intrarea în sanctuar, că am putea întâlni cobre, recunosc, m-a făcut să fiu foarte atentă pe unde calc. Însă, cum vă spuneam, următoarea priveliște a meritat categoric tot suspansul. Am ajuns la Capul Beglik Tash, un monument al naturii impresionant format din stânci și plaje sălbatice absolut superbe.

Capul Beglik Tash

Capul Beglik Tash

Ca aventura să fie completă am continuat drumul înapoi prin vegetația sălbatică pentru a vedea unde se contopește râul Ropotamo cu marea. În rezervația Ropotamp am avut parte de peisaje superbe. Golful Zigra înconjurat de stânci înalte și inaccesibile, în trecut ar fi fost traversat de nave liniștite dar și de pirați aflați în căutarea comorilor. Între timp, ploaia ne-a întrerupt plimbarea, dar peisajele văzute au meritat toată aventura.

Golful Zigra

După o plimbare aventuroasă de o zi, plaja cu nisip fin din Primorsko a fost o adevărată oază de relaxare. Deși eram încă în timpul sezonului estival, la finalul lunii august, am apreciat din plin lipsa aglomerației specifică plajelor noastre arhipline de la începutul până la finalul verii.

Vacanță Nessebar bulgaria

Nessebar

Spre finalul vacanței am făcut o plimbare și până în Nessebar, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Bulgaria. Acest oraș de coastă este popular pentru mâncarea tradițională bulgărească, dar și pentru arhitectura deosebită. Și aici plajele largi oferă o priveliște deosebită și au un aer aparte, mediteranean. Mi-ar plăcea să revăd Nessebar-ul, dar mai curând în extra sezon, când ar fi mai puțin aglomerat.

În plină zi de luni, închei aici aventura mea cu gândul la următoarea vacanță despre care abia aștept să vă povestesc.

Bulgaria vacanță Primorsko