Dintotdeauna m-au fascinat cladirile vechi, somptuase, care ascund intre zidurile lor o istorie veche si povesti nespuse. Imi place sa le studiez formele, arcadele inalte, coloanele ample si capitelurile impodobite cu detalii care ma transpun cu gandul in epoca de atunci.

O astfel de cladire spectaculoasa este Teatrul de Vara din Parcul Bazilescu, care astazi a mai ramas  doar o amintire mohorata a palatului stralucitor de altadata. Acest monument a fost unul dintre cele mai  mari amfiteatre in aer liber din tara, care aduna pana la 2000 de iubitori de arta si evenimente culturale. Cladirea construita in stil interbelic, in  anul 1953 este opera arhitectului Paul Emil Miclescu. Alta data o bijuterie, astazi doar o ruina care zace in nepasarea autoritatilor. Teatrul de vara este abandonat, lasat in paragina. Coloanele si capitelurile sunt murdare si decojite, tavanul sta sa pice iar  fatadele decolorate si gaurite, ici acolo sunt impodobite cu cate un exercitiu nereusit de grafitii.

Cu toate astea, cladirea inca-si pastreaza farmecul de odinioara si ne-a inspirat pentru un nou proiect special.  Am reusit sa facem fotografiile, pe riscul nostru, dupa cum ne-au atras atentia paznicii, deoarece monumentul este in pericol de prabusire. De altfel, accesul in interiorul teatrului este interzis si am tras cateva cadre in exterior, fara sa ne aventuram prea mult. Pacat, spectaculos, dar totusi dezolant.

shooting de moda Parcul Bazilescu 02

blogger fashion shooting 03

04

blogger de moda CRistina Candea05_0

06

07

bloge de moda romanesc 08

blogger de moda 09

all white fashion outfit 11

ruina teatrul de vara Bazilescu 12

Impreuna cu fotograful meu, Alexandra, ne dorim sa readucem in atentie cladirile fastuoase de alta data. Am include in aceasta categorie si penultimul shooting, realizat de asemenea in preajma unei cladiri vechi, aflata  intr-o stare asemanatoare de degradare.

Fotograf: Alexandra Savu

Outfits: Tinutele fac parte din colectia Duplicity F/W 2016 a designerului vestimentar Alexandra Calafeteanu